Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%...8F_423197.html

Колегата доста нисък.

Comment

• Колеги,

а на вас светят ли ви тия врътки дето са за климатика??
      На мен ми светят лампичките над копченцата /за задно стъкло, за студено и за затворен въздух/, но означенията- топло студено, степен на въздушната струя и посока не светят и на тъмно не мога да ги налучкам още? дали не е повреда, или си е недомислено? Всичко друго, което има означение из колата ми свети..

Comment

• Първоначално публикувано от shushka87 Покажи съобщение
        Колеги,

а на вас светят ли ви тия врътки дето са за климатика??
        На мен ми светят лампичките над копченцата /за задно стъкло, за студено и за затворен въздух/, но означенията- топло студено, степен на въздушната струя и посока не светят и на тъмно не мога да ги налучкам още? дали не е повреда, или си е недомислено? Всичко друго, което има означение из колата ми свети..
        Ще да е от крушките.

https://www.youtube.com/watch?v=LEEWBs8H1kM

Comment

• Колеги, какъв акумулатор е най-добър за колата от подписа? Колко Ah, марка и т.н.
          Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
          Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

• Здрасти много благодаря за отговора.
            А откъде се взимат тия работи за свалянето на радиото?
            И какъв вид крушка точно трябва да купя, за да не се разкарвам след като разглобя? ТЕ в какъв цвят светят- червено, зелено, лилаво? ))

Алфата отначало малко ми беше странна като кола, но започва да ми харесва, май бая понахарчва и ще се слага газ- имате ли наблюдения кои газови са подходящи за 1.6 120 кс или къде да отидем като сервиз?

Comment

• Здравейте, имам въпрос на който не можах да намеря отговор. Така някой може ли да изкажи някакво мнение с работата на този сервиз http://www.tuningyourcar.com/bg/

Comment

• Първоначално публикувано от shushka87 Покажи съобщение
                Здрасти много благодаря за отговора.
                А откъде се взимат тия работи за свалянето на радиото?
                И какъв вид крушка точно трябва да купя, за да не се разкарвам след като разглобя? ТЕ в какъв цвят светят- червено, зелено, лилаво? ))

Алфата отначало малко ми беше странна като кола, но започва да ми харесва, май бая понахарчва и ще се слага газ- имате ли наблюдения кои газови са подходящи за 1.6 120 кс или къде да отидем като сервиз?
                Вади се с едни щипки, приличат на игли за плетене.
                За крушката не знам, сигурно е w5w - свети бяло.

Comment

• Някой може ли да ми каже фабричния номер на разпределителния вал на колата от подписа?Защото са два вида:единият е за 136 коня а другият за 140-150 коня.Ще помоля за бърз отговор защото трябва да го поръчам най-късно утре сутрин.
                  Става въпрос за тази обява:http://www.ebay.co.uk/itm/1912723913...%3AMEBIDX%3AIT ,но тук е написано че става за 136 и 140 което не е вярно,и те също не могат да ми дадат точен отговор.

Поздрави!
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

• По принцип, ако ти сложа вал от 136 коня без да ти казвам - няма и да разбереш/да хванеш разлика

НО по същество :

За твоята кола фабричния номер на разпределителния вал е : 46780465 CAMSHAFT

Разпределителен вал с фабричен номер : 60813597 (от ибейския линк, който си дал) е за 136 коньово 2.4 жтд

Успех с ремонта !
                    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 19:28.
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Точно това ми трябваше! Благодаря ти Светльо,аз сега съм в голямо приключение питай Румен да ти разкаже.
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

• Знам, каза ми Поне сега ще я направиш, както трябва Следи ги изкъсо Английските майстори
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Момчета да попитам демпферната шайба на пистовия ремък може ли да се раздвижи по някакъс начин 4е много ме дразни как свири ремъка при палена гледам че въобще не мръдва като паля и е голямо цикане,а за нова нямя пари!

мисля са и налея малко масалде дали е удачно според вас или да я сваля и да я пораздвижа или дали се разглобява.

Мерси за съветите!
                          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Демпферната шайба на коляновия вал / ако питаш за нея) представлява диск от метал, гума и пак метал здраво споени. Какво искаш да раздвижиш..
                            Ремъка свири защото е хлабав или износен.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              Ремъка свири защото е хлабав или износен.

Моят свиреше от ролката на алтернатора.При сменени всички ролки и ремъци.Беше блокирала и от там натоварваше цялата система.
                              Alfa Mito 1.4
                              156 2.0 155 ex
                              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

• Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
                                Моят свиреше от ролката на алтернатора.При сменени всички ролки и ремъци.Беше блокирала и от там натоварваше цялата система.
                                Да може и от там, най добре е да се свали ремъка да се прегледат всички ролки и да се опъне правилно ремъка, ако всичко е наред и пак присвирва продават специални спрейове, които вършат работа.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X